Brilsystemen

Een brilsysteem achteraan uw voertuig, kan zo z’n voordelen hebben. Een extra wagen meenemen, foutparkeerders oppikken of gebruiken als steunvoet voor het gebruik van uw kraan,… we zien allerlei toepassingen voorbijkomen. Sevan Janssens ontwikkelt en produceert de brilsystemen zelf, waardoor we de brilsystemen steeds kunnen aanpassen volgens het gebruik ervan.

We werken in de benaming steeds met “ton per meter” en werken zowel met enkele als dubbel uitschuifbare hoofdarmen. Brilsystemen zijn beschikbaar voor elk type basisvoertuig vanaf 7T. Voor meer informatie en technische capaciteiten, kan u ons steeds contacteren.

Goed om weten: onze hoofdarm is gemiddeld langer als gangbaar in de markt. Daardoor kunnen we met een enkel uitschuifbare arm, vaak op dezelfde afstand komen als een dubbel uitschuifbaar systeem. Daarnaast bevordert een enkele uitschuifbare arm de stevigheid van ons brilsysteem.

BR1,5                    
BR3                                
BR4
BR5                    
BR10

BR1,5

Een brilsysteem 1,5T/M is de lichtste variant. Dergelijk brilsysteem wordt geplaatst onder lichte basisvoertuigen van 7 tot 8 ton. De hoofdarm is 1 maal uitschuifbaar en heeft een technische hefcapaciteit van 800 Kg. Geschikt voor het vervoeren van lichte personenwagens.  

BR3

Een brilsysteem 3T/M verschilt van alle andere brilsystemen door z’n doorgezette hefvorken. Dit heeft als gevolg dat de vorken verder naar achter overplooien. De hoofdarm schuift 1 maal uit en heeft een technische hefcapaciteit van 1.750 Kg. Hiermee kunnen alle personenwagens (ook elektrisch) of SUV’s opgenomen worden. Kan geplaatst worden op basisvoertuigen van 12 tot 15 ton. 

BR4

Het vaakst voorkomende en gebruikte brilsysteem is onze 4T/M bril. Deze heeft in de praktijk reeds bewezen vele voertuigen aan te kunnen. Met een hoofdarm die 1 maal uitschuift en een hefcapaciteit van 2.250Kg, is dit de meest polyvalente van het gamma. Deze wordt geplaatst onder basisvoertuigen van 12 tot 19 ton. Onze aanrader!

BR5

De 5T/M bril is de lichtste die 2 maal uitschuift. Met dit brilsysteem neemt u personenwagens, lichte bestelwagens of trekkers (achteruit) met alle gemak mee. Met een technische capaciteit van 3.500Kg, heeft u zeker genoeg capaciteit voor het lichte en middelzware werk. 

Dit brilsysteem wordt geplaatst op basisvoertuigen vanaf 18 ton. Vaste vorken of L-vorken, aan u de keuze.

BR10

Voor het echte zware werk, hebben we een dubbel uitschuifbare 10T/M bril. Met een hefcapaciteit van 7 ton, heft u kleine vrachtwagens of trekkers met alle gemak op. Uiteraard vergt dergelijk systeem een zwaarder basisvoertuig (minimum 26 ton). Met deze beperkte investering neemt u bijna alles mee! 

Onze tip: In combinatie met een SP100 en zware autolaadkraan, heeft u het meest polyvalente voertuig ter beschikking.

Contact

Albert I laan 56
8630 Veurne

Een offerte op maat?

+32 58 31 49 20

Of stuur ons jouw vraag per mail.

We gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Lees onze cookie policy.